Vrnjačka Banja

Kako stići do Vrnjačke Banje

Najveća banja u Srbiji, Vrnjčka Banja se nalazi u centralnoj Srbiji u Raškoj oblasti. Na 200km od Beograda, 130km od Niša i 60km udaljena od Kragujevca, Vrnjačka Banja je odlično povezana sa glavnim saobraćajnicama u ovom delu Srbije (autoput preko Batočine ili Pojata, Ibarska magistrala ili preko Goča – Raške i Jošaničke Banje).

vrnjacka-banja-mapa

Smeštena u podnožju Goča, na desnoj obali Zapadne Morave, Vrnjačka Banja pruža mnoštvo mogućnosti za odmor i uživanje. Umereno kontinentalna klima omogućava prijatna leta idealna za letnje pripreme sportskih ekipa, dok su zime snegovite, što je idealno za ljubitelje zimskih sportova, s obzirom na blizinu Goča pa i Kopaonika.

Kraljica kontinentalnog turizma

Vrnjačka Banja ima dugu turističku tradiciju, preko 130 godina. Mnoštvo izgrađenih hotela, veliki broj restorana sa vrhunskom uslugom i ljubaznost meštana garantuju odmor i relaksaciju.

Turistička ponuda Vrnjačke Banje je vrlo raznovrsna. Vrnjački karneval, Love Fest, Dani Danila Bate Stojkovića, mnoštvo koncerata narodne, pop rok i klasične muzike garantuju zabavu za sve. Tako da u toku letnje sezone, na ulicama Vrnjačke Banje se mogu videti i stariji gosti (penzioneri), porodice sa malom decom i evliki broj mladih ljudi…

lovefest

Bitan aspekt vrnjačkog turizma se odnosi na sport. Mnogo je ekipa koje dolaze na letnje ili zimske pripreme, trenirajući na fudbalskim terenima sportskog kompleksa “Raj”, ili u novoizgrađenoj hali “Vlade Divac”, a tu su i olimpijski bazen kao i skijaška staza na Goču za ljubitelje zimskih sportova.

Mineralna voda

Vrnjačka Banja obiluje izvorima mineralne vode. Veliki broj izvora mineralne vode (Topla voda, Snežnik, Jezero i Slatina) se koristi u terapijske svrhe, dok se ostali izvori (Borjak, Beli izvor, Belimarkovac…) koriste za flaširanje.

Vrnjacka-Banja

Mineralna voda iz Vrnjačke Banje dokazano pomaže kod lečenja šećernih bolesti, čira na želudcu i dvanaestopalačnom crevu, upale želudca, kod bolesti žučne kese i žučnih puteva…

Podeli stranu na:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Google Plus
  • Pinterest
  • Email